Varte, pečte, mlsajte...
s YUZU Tea z čerstvých citrusov
Pečený Losos s maslovým pórikom a YUZU dresingom
Budete potrebovať
- 25 g masla
- 4 malé póry, umyté a nakrájané na tenké plátky
- 4 x 125 g filety z lososa zbavené kože
Na dresink YUZU YUZU
- 2 cm čerstvého koreňového zázvoru, olúpaného a nastrúhaného
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 1 malá červená čilli paprička, zbavená semienok a nakrájaná najemno
- 2 lyžice Zdravého YUZU Tea
- 4 lyžice svetlého olivového oleja
- soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
Na ozdobu
- malý zväzok koriandra, iba listy
- ružové redkvičky nakrájané na tenké plátky
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C (180 °C teplovzdušná)
- Vo veľkej panvici roztopte maslo na stredne vysokej teplote. Pridajte pórik a pár minút opekajte. Znížte teplotu a varte 15 minút alebo pokiaľ pórik nezmäkne, ale pozor nech zostane stále zelený! Vyklopte do zapekacej misy.
- Do misy dajte zázvor, cesnak, čilli, YUZU Tea, olej, soľ a korenie a premiešajte. Nechajte si 2 polievkové lyžice zálievky. Filety lososa položte na pórik, ochuťte soľou a korením a po lyžiciach prelejte dresingom tak, aby zázvor a čilli boli hore.
- Pečte 12–15 minút, alebo pokiaľ nie je losos upečený.
- Do vychladeného dresingu pridajte koriander a redkvičky. Lyžicou naservírujte pórik na taniere a preložte lososom. Hotový pokrm ozdobte šalátom z redkvičiek a koriandru.