Varte, pečte, mlsajte...
s YUZU Tea z čerstvých citrusov
Nepečený YUZU cheesecake
Budete potrebovať
Korpus
- 200 g maslových celozrnných šušienok
- 100 g masla
Krém
- 2 balenia mascarpone (po 250 g)
- 2 balenia tvarohu (po 250 g)
- trstinový cukor múčka podľa chuti
- 2 lyžice YUZU Tea
- 1 želatinový stužovač zastudena
Poleva
- YUZU Tea
- tortové želé (číre)
Postup
- Sušienky rozdrvíme na jemno, zalejeme rozpusteným maslom a spracujeme. Vzniknutú zmes nasypeme na dno 20 cm tortovej formy a natlačíme ju tam silou, aby držala pokope a vytvorila pevný podklad. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Mascarpone, tvaroh, cukor a YUZU Tea vyšľaháme do nadýchaného krému a podľa návodu vmiešame želatínový stužovač (asi 4–5 lyžičiek). Hmotu nalejeme na sušienkový podklad, uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.
- Tortové želé pripravíme podľa návodu, pričom asi polovicu požadovaného množstva tekutiny nahradíme YUZU Tea, zvyšok doplníme vodou. Džemu môže byť aj viac, hlavne ak výslednú zmes bude možné prehlásiť ešte za tekutinu. Vmiešame práškové želé a ďalej postupujeme podľa návodu na zadnej strane balenia.
- Želé necháme trochu vychladnúť (ale aby nezačalo tuhnúť) a nalejeme ho na tvarohovú zmes a rozotrieme rovnomerne po celom povrchu.
- A opäť všetko dáme do chladničky.
- Akonáhle je torta stuhnutá, vyberieme ju z formy a zjeme ju.
Dobrú chuť.